ПП "Держзнаки" - виробництво номерних знаків всіх типів
Ми не працюємо з 30.12.2023 по 07.01.2024, замовлення будуть оброблені 8 січня

МВС хоче вбудовувати мікрочіпи не в автономери, а клеїти їх на лобове скло

МВС хоче вбудовувати мікрочіпи не в автономери, а клеїти їх на лобове скло

МВС РФ пропонує зобов'язати всіх власників автомобілів встановити на авто спеціальні мікрочіпи, що допомагають працівникам ДАІ розпізнати автомобіль і кому він належить. Спочатку пропонувалося вставляти такі радіомаячки в номери автомобілів, тепер же прийнято рішення клеїти їх на лобове скло.

Необхідність такого нововведення МВС пояснює тим, що клеїти RFID-чіпи на лобове скло значно дешевше і швидше. Це рішення було прийнято після нехитрого аналізу, що враховує кількість зареєстрованих в країні автомобілів і водіїв, які щороку отримують держномери. До цифрі, що перевищує 50млн, слід додати і кількість водіїв, з якої-небудь причини отримують номери повторно, замість того, щоб виготовити дублікат держномери. Отримана статистика дала зрозуміти, що процес оснащення всіх авто мікрочіпами може вийти досить трудомістким.

Поліція вже продумала процедуру видачі номера: при отриманні страхового поліса ОСАЦВ обов'язковим пунктом страхування буде розміщення чіпа на лобовому склі. Передбачається, що вмікрочіп внесуть і інформацію про страховку. </ P>

Виробники мікроелектроніки відзначають, що при відносній дешевизні чіпів будуть потрібні значні капіталовкладення в обладнання з зчитування інформації з чіпів. А страхові компанії припускають, що багато водіїв «проігнорують» таке нововведення.

З введенням мікрочіпів недбайливим водіям, навмисне «маскуючою » номера,щоб відеокамери на дорогах не розпізнали їх, доведеться відмовитися від своєї практики.

Додаткові матеріали

Додаткові матеріали:

 

Дата: 15.03.2022

Автор: Анна Новікова

Україна

Автомобільні номерні знаки в інших містах України: