ПП "Держзнаки" - виробництво номерних знаків всіх типів
Ми не працюємо з 30.12.2023 по 07.01.2024, замовлення будуть оброблені 8 січня

Відповідальність за неправильно встановлені автономери пропонують пом'якшити

Ответственность за неправильно установленные автономера предлагают смягчить

Незабаром в Росії будуть пом'якшені покарання за невідповідну гостами установку номерних знаків. Передбачається, що міра покарання буде у вигляді штрафних санкцій, а не позбавлення прав. Штраф становитиме близько 500 рублів. Газетні таблоїди повідомляють, що таке рішення було виставлено в Держдуму з боку депутатів фракції ЛДПР.

Якщо така задумка буде здійснена, то будуть внесені зміни в деякі статті федерального Кодексу про адміністративні правопорушення. В даний момент часу стаття 12.2 КоАП містить відомості про, практично, таких же правопорушення. Якщо автономер встановлений в непередбаченому для цього місці, то власник автотранспортного засобу порушує цю статтю (1 частина) і він обкладається штрафом в 500 рублів. А друга частина має на увазі те, що водіння автотранспортного засобу без номерів в передбачених для цього місцях тягне за собою покарання у вигляді позбавлення прав на період часу до 3-х місяців, або штраф в 5000 рублів. Установка державного номера в недозволеному місці може бути пов'язана з тим, що автомобіль отримав пошкодження в даному місці і їде в місце усунення недоліків. Така установка номерів завжди не відповідає державним стандартам.

Законопроект має на увазі собою відновлення пропорційності покарання за установку номерних знаків в непризначених для цього місцях. Велику проблему викликають дублікати автономерів. Покарання буде у вигляді попередження і штрафу в п'ятсот рублів, і ніяк не позбавлення прав на термін до 3-х місяців, і тим більше, штрафу в 5 тис. Рублів. Незабаром нам стане відомо, які поправки будуть внесені до статей Кодексу.

Додаткові матеріали

Додаткові матеріали:

 

Дата: 15.03.2022

Автор: Анна Новікова

Україна

Відновлення номерних знаків в інших містах України: